Skip to main content
Novosti

Darovali smo naše umirovljenike

Umjesto trošenja novca na promidžbene materijale i jumbo plakate, nezavisni kandidat za župana Koprivničko-križevačke županije Željko Lacković odlučio se na nesvakidašnju društveno-korisnu akciju: vlastitim financijskim sredstvima kupio je veliku količinu knjiga i društvenih igara, te ih donirao svim domovima za starije osobe u svojoj županiji. Svaki dom dobio je poklon-paket od pedesetak zanimljivih beletrističkih naslova te nekoliko setova društvenih igara “Čovječe, ne ljuti se” i “Pazi se virusa”, pojedinačne vrijednosti u iznosu od tisuću kuna. Umirovljenici s područja Koprivničko-križevačke županije ugodno su se iznenadili neočekivanim znakom pažnje koji će im poslužiti da se u vremenima svojevrsnog lockdowna razonode i zabave.

 

Prilikom posjete jednom od domova u Križevcima, Lacković je dao kratku izjavu za medije: “Već više od godine dana naši sugrađani treće životne dobi žive u zatvorenom, bez posjeta i bez razonode. Zato sam došao na ideju da vlastita financijska sredstva, koja bih inače utrošio u uobičajene promidžbene materijale poput olovaka ili upaljača, iskoristim na mnogo korisniji način. Naši umirovljenici zaslužuju naše poštovanje, brigu i pažnju, a već mi se javljaju i poručuju da im ova moja simbolična gesta jako puno znači. Dakako, vođeni epidemiološkim mjerama i odgovornošću za zdravstveno stanje naših sugrađana, poklon-pakete smo predavali djelatnicima domova, bez ulaženja u prostor doma i bez ikakvog fizičkog kontakta s korisnicima domova”, kazao je Lacković.

Korisnici domova za starije ugodno su se iznenadili zabavnim paketom knjiga i društvenih igara

Korisnici domova za starije ugodno su se iznenadili zabavnim paketom knjiga i društvenih igara

Željko Lacković, inače ugledni đurđevački odvjetnik, dosad je u političkoj karijeri bio saborski zastupnik, a u dva navrata i gradonačelnik Đurđevca. Široj javnosti postao je poznat 2016. godine, kad je proglašen najštedljivijim hrvatskim gradonačelnikom: osim što je sanirao gradske financije, gradonačelničku funkciju obavljao je bez plaće, a na posao se vozio biciklom. Na predstojećim lokalnim izborima Lacković se kandidira za župana Koprivničko-križevačke županije i predvodi nezavisnu platformu koja okuplja niz mladih kandidata sa zajedničkim ciljem bržeg i snažnijeg razvoja županije.

Author Željko Lacković Nezavisna lista

More posts by Željko Lacković Nezavisna lista